Убийството на ген. Касем Сюлеймани най-вероятно е незаконно“, написа в Туитър Анес

...
Убийството на ген. Касем Сюлеймани най-вероятно е незаконно“, написа в Туитър Анес
Коментари Харесай

ООН предупреди, че убийството на Сюлеймани може да е незаконно

Убийството на ген. Касем Сюлеймани „ най-вероятно е незаконно “, написа в Туитър Анес Каламар, която е специален докладчик на Организация на обединените нации по извънсъдебните изтезания. Според нея сходен тип убийства по тъкмо избрана цел „ нарушават интернационалното законодателство за правата на индивида “. Каламар напомня в поста си, че  „ отвън подтекста на активни военни дейности, потреблението на безпилотни самолети или други средства за целево ликвидиране съвсем в никакъв случай не са законни “.

Анес Каламар също по този начин изяснява, че „ ликвидиране, осъществено с дрон на всеки различен, с изключение на задачата (членове на фамилията или други хора в покрайнината, например), би било случайно лишаване на живот съгласно законодателство за правата на индивида, и може да докара до заблуждение под наказателна отговорност на страна и на избрана персона “.

Най-малко 6 души бяха премахнати дружно със Сюлеймани при американската офанзива с безпилотни самолети в Багдад. Според Каламар убийството на всички оста

Каламар написа също, че съгласно интернационалното право страните могат да подхващат военни дейности при положение на непосредствена офанзива, само че в изказването на Пентагона се споделя, че целта на нападение в Ирак е „ да се попречи на проекти за иранско нахлуване в бъдеще “. 

Още за рецесията сред Съединени американски щати и Иран: ТУК

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР